19 January, 2009

Birken og sånn...

Endel har vel lurt på hvorfor det ikke kom noe innlegg om Birkebeinerrittet 2008. Den egentlige grunnen er vel at Team Solberg var veldig misfornøyd med innsatsen, og at sesongen var ferdig og at motivasjonen ikke var helt på topp...



Men som en oppsumering har vi sakset inn et intervju som ble gjort med Team Solberg i november 2008:

Spørsmål: Hva skjedde egentlig på Birken?
Team Solberg: Birken var sesongens store mål, og forberedelsene hadde gått som planlagt. Vi var begge sultne på gode tider og resultater. Vi åpnet begge aggresivt ut fra start, men da beina surnet allerede i starten av den første bakken, forstod vi at formen ikke var på topp og skuffelsen et faktum.

Spørsmål: Hvordan var utviklingen underveis?
Team Solberg: Vidar åpnet som vanlig hardest og klarte å bite seg fast i en klynge like føre Dag. Vidar sier videre - Ned mot Djuposet og igjennom det første terreng partiet gikk det bra, men jeg brukt mye krefter. Når jeg kom ut på grusen igjen, kjente jeg at jeg ikke hadde så mye trøkk i låra, men klarte å bite meg fast i klyngen.
Dag var et lite stykke bak, og slet med sure bein og synkende motivasjon.
- når flere ryttere passerer som en vanligvis skal slå, er det veldig umotiverende, og jeg kom inn i en dårlig periode.
Vidar klarte å holde puljen sin frem til Rosinbakken, men måtte slippe her og ble syklende delevis alene/i mindre puljer til mål. Dag ble liggende en pulje som stort sett holdt sammen hele veien.

Spørsmål: Tiden var vel ikke så dårlig?
Team Solberg: Nei, en tid på henholdsvis 3:01:23 på Vidar og 3:11:24 på Dag er ikke dårlig sett ut fra resultatet i fjor, men vi hadde ambisjoner om bedre tider. I tillegg var det veldig fine forhold (i fjor var det endel vind), så det skulle vært mulig å sykle mye fortere.
- Det er litt skuffende å måtte slippe en pulje like før Sjusjøen, som kommer inn på ca 2:55, sier Vidar, og en kan se skuffelsen i hvit øyet!
Spørsmål: Hvordan var det å sykle i elite klassen?
Team Solberg: - Det var veldig bra å sykle i elite klassen. Deilig med sein start, da en slipper å stå opp så tidlig.
Team Solberg er som kjent ikke morgenfugler, og de husker med skrekk hvordan det var å måtte starte kl 7 i fjor. I tillegg var det spennende å starte samtidig med alle de antatt beste syklistene. Men en blir fort blottlagt hvis en ikke har helt dagen i et slikt felt.
- Stemningen underveis i løpet var veldig bra, men det var ikke så veldig mye jeg klarte å nyte det, da jeg var så sliten at blodet som skulle til hodet gikk rett til stive bein sier Dag og husker tilbake på den tunge dagen fra Rena til Lillehammer.

Spørsmål: Hva skjer nå Team Solberg? Hva skal gjøres for å gjøre det bedre i 2009 sesongen?
Team Solberg: Vi har lært mye av sesongen 2008. Tror en kombinasjon av mye jobbing og litt feiltrening får ta mye av skylden. Dette har vi tenkt å gjøre noe med, spesielt på treningsbiten må det gjøres endringer.
- jeg tror at den fysiske formen rett og slett var for dårlig. Hjelper ikke å ha styrke i lårene hvis ikke pumpa er på plass, sier Vidar. Han fortsetter energisk med å føye til at mere løping på vinteren med intervaller og langturer på beina, og styrketråkk på rulle er den nye formelen. Vi må få opp kapasiteten!
- vi er fulle av inspirasjon og iver etter å vise at vi kan bedre enn dette. Team Solberg skal reise seg og vise at vi kan sykle fort, sier Dag og det lyser optimisme og inspirasjon av hele kroppen.

Spørsmål: Hvilke ritt har dere planer om å være med på neste sesong?
Team Solberg: Vi har som plan, som i år, å sykle meste parten av NC marathon. I tillegg har vi bestilt nye landveissykler, så det kommer nok til å bli noen turritt på landeveien også.

Resten av samtalen (red. mel ...flere timer), blir brukt til å diskutere utstyr og deler som er under oppseiling til 2009 sesongen. Her virker det som at Team Solberg i hvertfall er godt forberedt!!!

No comments: