18 June, 2007

Farrisrunden!!

På lørdag syklet vi Farrisrunden for første gang. Løypa på 70 km går på fine grusveier, stier og asfalt rundt Farrisvannet i Larvik.


På den trange og svingete asfaltveien i starten var det mye nervøsitet og posisjonering i feltet. Vi lå begge godt fremme i feltet, men med hjertet i halsen hele tiden! Plutselig hører vi noe banning og et høyt smell av flere stykker som deiser i bakken rett foran Dag. Begge de to foran faller over hverandre, mens Dag klarer på mirakeløst vis å navigere seg videre med at han må kjøre over deler av den ene sykkelen...han snur seg og ser Vidar som står på siden og kikker fortvilet inn i mengden av sykler og personer om Dag også ligger der. Dag roper tilbake at alt er ok og Vidar kommer seg forbi han også. Her burde arrangøreren gjøre noen forandringer til neste år og ikke sette så mange ryttere i pulje 2 (som er puljen for de som sykler fortest utenom eliteklassene).

Videre inn på grusveien samler det seg igjen og tempoet øker. Vidar kommer seg godt frem i tetpuljen, mens Dag blir liggende i en pulje rett bak teten. Etter første terrengparti er Dag uoppmerksom og kjører rett inn i en liten stolpe langs veien og går rett på trynet med en til over seg. Han kommer seg fort opp, men pulje 2 er da et stykke foran. Det samler seg etterhvert en større pulje som klarer å samarbeide godt på de lange asfalt/grus partiene ytterst, men som sprekker opp i mindre puljer i de harde motbakkene på vei tilbake. Her sykler Dag sterkt og klarer å komme seg med de fremste rytterne.

Tetpuljen sprekker også opp i det første terrengparti, og Vidar blir liggende i en mindre pulje litt lengre bak. Men han sykler meget sterkt og er aktiv i puljen og holder seg langt fremme resten av rittet. Ved langing av nye flasker litt over halvveis var avstanden mellom oss på ca. 2,5min, noe som vi holdt helt inn til mål.

Vidar ender på 6.plass på tiden 2,23,18 mens Dag ender på en 9.plass på tiden 2,23,55 i klassen Herrer 30-34. Tilsammen av alle blir vi nr. 26 og 43.


Farrisrunden gav oss en skikkelig opptur og har gitt oss en bøtte med ny selvtillitt! Det var også ekstra godt å kunne gjennomføre rittet uten de store problemene underveis.

Resultater og informasjon om Farrisrunden: http://www.farrisrunden.no/index.html



Neste ritt blir Vestmarkrittet om 2 uker. Vi gleder oss!


(trykk på bildene hvis du ønsker å se de i større format)

1 comment:

Anonymous said...

Hei,
Da fant jeg bloggen deres. Jeg har fått satt opp en for Team Fuji som jeg har adm på. Det hadde vært hyggelig å få dere inn der også. Den er linket fra Eurotex.no.
Send meg en e-post (oks@skiforeningen.no) så får dere brukernavn og passord. Det hadde vært fint om dere der også skrev fra TransAlp. Evt poster begge steder.
Hører fra dere.