14 June, 2007

Scottcup

I går (onsdag), var team Solberg klar for Scottcup i Drøbak. Ingen av oss hadde syklet trasen før, så vi var spente på hva som ventet oss. Som oppvarming syklet vi en runde, hvilket gav oss en positiv overraskelse. Runden så veldig fin ut, med stort sett fin sti hele veien. Her var det bare å gi full gass!

Vi skulle sykle 4 runder, hver runde på ca 3,5 km. Rett etter start var den en 90 graders venstre sving, så vi forstod at det var avgjørende å ha en god startposisjon samt å komme tidlig ut. Så Team Solberg stilte seg derfor i første rekke. Ut fra start ble det mye kniving om plassene for å få innersporet, men det smatt forbi endel ryttere. Vidar kom seg lengst fram, med Dag litt lengre bak. Etter start gikk det rett inn i en slak utforbakke, og her ble det kjørt med hode under armen. Vi lå allikevell godt plassert, og kjempet oss sakte men sikkert fremover i feltet. Siden det kun var ett startminutt mellom hver pulje, ble det etterhvert veldig vanskelig å komme seg forbi tidligere startende ryttere. Vidar, som lå lengst fremme, mistet dermed tetklynga (5-6 ryttere), men klarte å hente inn noen ryttere som etterhvert datt av tetklynga. Dag lå litt lengre bak, men kjempet veldig bra hele veien. Når rittet blir så kort som det var på onsdag, blir det full gass hele veien, og lårene begynte etterhvert å stå i vinkel. Dette er virkelig melkesyrepressing!!

Team Solberg er godt fornøyd med egen innsats. Vi klarer å holde trykket opp hele veien, og gav oss aldri! Resultatmessig i klasse M30-39 ble det 4. plass til Vidar, 47 sek bak, mens Dag fikk 7. plass, 1,34 min bak. Ett resulatet vi er godt fornøyd med!

Til helge er det Farrisvannet rundt. Ett 70 km maratonritt i Larvik, som går i en vekslende og spennende trasé. Dette gleder vi oss til.

Resultater Scottcup: http://www.scottcup.no/SC5/2007_resultater-ritt-5.htm

2 comments:

Anonymous said...

Hei Dag og Vidar
Flott gjennomført ritt i helga.
Blir spennende å følge dere i fortsettelsen.
Kanskje lurt å ikke vinne starten.

Tom

Anonymous said...

Er kanskje ikke så viktig å vinne starten, men det er en fordel å ligge langt fremme slik at en ikke må bruke mye krefter på å komme frem i feltet underveis. Og så er det da gøy å lede rittet litt også ;-)