12 June, 2007

Raumerrittet

På lørdag var det tid for årets første maratonritt, Raumerrittet. Vi var begge litt spent på hvordan formen ville være, men vi plasserte oss i første rekke på starten og ut fra start ligger vi helt i tet.
På asfalt- partiet i starten var vi begge med å dra i front uten å bruke for mye krefter, og vi fikk en start slik som vi ønsket. Inn mot første grusvei økte tempoet og det ble litt kamp om posisjonene.
Det ble mye skifting av spor og litt nervøs sykling før det første terrengpartiet, der etter hvert Dag ligger med Vidar på hjul. Plutselig blir det oppbremsing i feltet, noe som resulterte i at Vidar kjørte inn i bakhjulet til Dag og gikk skikkelig på trynet med flere over seg, sorry Vidar! Ingen bra start for Vidar, som endte helt sist i pulja rett før terrengpartiet. Han tapte en del på dette, og ikke minst så var det nå vanskelig å komme seg frem til de fremst gruppene. Selvom Vidar kjempet seg tappert gjennom det første terrengpartiet, så hadde de første gruppene allerede et forsprang.
Dag hang godt med gjennom terrengpartiet og på grusveien frem mot neste terrengparti kjørte han inn flere ryttere (blant annet Bent Olav) og det dannet seg en gruppe ikke langt bak teten. Inn i neste terrengparti er det høy fart, og etter noen hundre meter oppdager han at bakhjulet har punktert!

Ikke lenge etter passerer Vidar, som har kjørt seg kraftig opp, og er godt på vei fremover i feltet igjen. Dag får satt på ny slange, men da han skal fylle luft med en gasspatron blir den ikke plassert godt nok på ventilen og det meste av luften forsvinner....Det er da bare å begynne å gå tilbake og håpe på at det er en funksjonær med pumpe i nærheten. Etter 30 min er dekke igjen pumpet og han begynner å sykle videre. Men da det kommer en syklist med brukket kragebein, så bestemmer han seg heller for å hjelpe han til en funksjonær og å komme seg tilbake til målområdet.

Vidar blir liggende litt lengre bak etter hvelten og det er ikke lett å komme seg opp i feltet. Selvom han drar hardt i front, så går det seinere i gruppene lengre bak. Han sliter også litt med kramper mot slutten, men kommer seg inn på 3,00,05 og ender på 12 plass i klassen vår.

Raumerrittet ble ingen stor suksess for Team Solberg, men vi har gjort mange nyttige erfaringer. Syntes vi åpnet bra og at starttempoet ikke var så skremmende, og at det er viktig å våre godt fremme før de teknsike partiene. Det kan også lønne seg å ta med en ekstra gasspatron så en ikke satser alt på ett kort:-) Takk også til Johanna for god langing!

Til onsdag er det Scottcup i Drøbak og til helgen er det Farrisrunden i Larvik. Team Solberg er klar for revansje!

4 comments:

Anonymous said...

Grattis med bra resultat og tid, tross tryn Vidar. Og grattis med sterkt kjørt så lenge det varte Dag:)

Anonymous said...

Takk for det Christian! Brukte nok litt mye krefter etter veltet, men måtte bare prøve å komme meg fremover i feltet.
Blir det noen terrengsykkelritt på deg fremover?

Anonymous said...

Hehe.. Nei, det blir svært svært lite. Må konse på landeveien vettu!
Lykke til på Farris..

Anonymous said...

Lykke til på landeveien Christian! Vi følger med og gøy og er spennende å se hvordan det går.
Vi skulle prøvd å fått en tur sammen på sykkelen etter hvert.